';
” JEDINSTVENI PROJEKT PROMOCIJE HRVATSKE”

CROATIA 50/50

CROATIA 50/50

O PROJEKTU

Autor projekta i fotografija Marjan Radović, 15 godina fotografira ljepote hrvatskog podmorja i podvodnom kamerom bilježi ljepote Hrvatske, večini ljudi iz nedostupne perspektive, kroz sva godišnja doba, zabilježivši fenomenalne prizore kojih često nismo niti svijesni. Rezultat ovog zahtjevnog projekta je CROATIA 50/50, koji kroz jednu fotografiju prikazuje dva svijeta. Onaj ispod i iznad mora.

CROATIA 50/50

CILJ PROJEKTA

Zaroniti i fotografirati Hrvatsku iz posve druge perspektive, dokumentirati je drugačije i sa stilom, usmjeriti pažnju na vrijednosti i ljepote koje pruža Hrvatska, ali i široj javnosti  skrenuti pozornost na ljepote podmorja i Jadrana te pozvati sve na društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije te očuvanje mora.

“Fotografija je za mene osobni izražaj, vizualna igra koja mjenja pogled na svijet…
AUTOR PROJEKTA CROATIA 50/50

Marjan Radović

Rođen je 1976. god. u Zagrebu, magistar inženjer geodezije i geoinformatike, instruktor ronjenja po nekoliko svijetskih asocijacija.
Kombinirajući strast za ronjenjem, fotografijom i ekstremnim sportovima razvio je specifičan pristup fotografiji koji mu omogućuje vidljiv odmak od stereotipova.
Izlagao je na stotinjak samostalnih i sedamdesetak zajedničkih izložbi. Uz klasične galerijske prostore obožava pripremati izložbe na neobičnim mjestima poput potopljenih brodova Peltastis i Baron Gautsch.
Službeni je podvodni fotograf i snimatelj međunarodnih prvenstava u ronjenju na dah, službeni fotograf za Red Bull Hrvatska, stručni suradnik za specijalizirani časopis o ronjenju, te direktor fotografije na međunarodnom festivalu podvodne fotografije i filma. Sponzorirani je Maresov ronioc.
Dobitnik je brojnih nagrada hrvatskih i svjetskih časopisa specijaliziranih za podvodnu i akcijsku fotografiju. Na festivalu kreativnih komunikacija ‘Sudnji dan’ svrstan je u tri najbolja fotografa, finalist je svjetskog prvenstva u podvodnoj fotografiji ‘Underwaterphotography.com’ 2010., na istom natjecanju osvojio je srebro 2012., 2013. i 2014., fotografije su mu objavljene u top 10 action highlight fotografija Red Bull Content Pool agencije, osvojio je specijalnu nagradu UNDP-a za podvodnu fotografiju, pobjednik je natječaja uglednog američkog časopisa i portala PDN, ‘Akcijska fotografija 2014’…

PODVODNE IZLOŽBE PODVODNE FOTOGRAFIJE

POGLED U PLAVO

Fotografije projekta CROATIA 50/50 prvi put su objavljene 2008 godine kroz izložbe podvodnih fotografija autorovog projekta “POGLED U PLAVO” je da gledatelja prisili posjetiti autorov medij i iz njegove perspektive promatra fotografije nastale kroz taj medij….

VIEW MORE INFO
FOTOGRAFIJE IZ PROJEKTA CROATIA 50/50

NAGRAĐIVANE FOTOGRAFIJE

Fotografije iz projekta CROATIA 50/50 sudjelovale su na različitim svjetskim natječajima i redovito su zauzimala visoki plasman od kojih treba istaknuti 2. i 3. mjesto prestižnog natječaja portala  UNDERWATERPHOTOGRAPHY, 3.mjesto SANTI PHOTO AWARDS, i 1. mjesto jednog od najjačih časopisa o fotografiji PDN…

© All Rights Reserved / Croatia5050 / Marjan Radović

CROATIA 50/50